Skip to main content

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οδοντική χειρουργική

Πολλαπλοί είναι οι λόγοι που καθιστούν τα σφραγίσματα με laser προτιμότερα από τα σφραγίσματα με τροχό. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι οι εξής:
– Η παρασκευή της κοιλότητας του σφραγίσματος με το laser γίνεται χωρίς πόνο.
– Λόγω εξάλειψης πόνου, δεν χρειάζεται αναισθησία. Έτσι αποφεύγονται και οι βελόνες, καθώς και το ενοχλητικό μούδιασμα της αναισθησίας.
– Ο ασθενής αισθάνεται πολύ πιο άνετα κατά την παρασκευή της κοιλότητας του σφραγίσματος με το laser, καθώς εκτός από τον πόνο, εξαλείφονται και ο ενοχλητικός ήχος και οι κραδασμοί του τροχού.
– Η ταχύτητα παρασκευής της κοιλότητας με τα σύγχρονα laser είναι έως και 1,6 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτήν του τροχού.
– Τα laser έχουν τη δυνατότητα επιλεκτικής αφαίρεσης μόνο της τερηδόνας, αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς του δοντιού και η τελική κοιλότητα του σφραγίσματος είναι κατά πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτήν που δημιουργείται με τον τροχό.
– Δεδομένης της ιδιότητας αποστείρωσης του laser, η κοιλότητα που παρασκευάζεται με laser είναι στείρα μικροβίων. Έτσι, δεν ευνοείται η ανάπτυξη δευτερογενούς τερηδόνας κάτω από το σφράγισμα, κάτι που είναι σχετικά συχνό στα παραδοσιακά σφραγίσματα με τροχό.
– Η κοιλότητα που παρασκευάζεται με Laser δεν έχει ρυπαρό επίχρισμα (smear layer) και γι’ αυτό δεν χρειάζεται επεξεργασία με χημικά, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της άνεσης του ασθενή. Αντίθετα στην κοιλότητα που παρασκευάζεται με τροχό, είναι απαραίτητη η χρήση χημικών για την απομάκρυνση του ρυπαρού επιχρίσματος, διαφορετικά δεν γίνεται καλή συγκόλληση του σφραγίσματος και ευνοείται η εμφάνιση περιεμφρακτικού χώρου και η δημιουργία δευτερογενούς τερηδόνας.
– Λόγω της αυξημένης αδροποιητικής ιδιότητας των laser (laser etching), έχουμε και αυξημένη μηχανική συγκράτηση του σφραγίσματος που ενισχύει σημαντικά τη χημική συγκόλλησή του μέσα στην κοιλότητα του δοντιού μετά από τη συνηθισμένη χημική αδροποίηση με οξύ (acid etching). Έτσι, τα σφραγίσματα με laser, παρόλο που είναι πιο μικρά, είναι πολύ πιο ανθεκτικά από ό,τι τα σφραγίσματα με τροχό.
Επιπλέον, λόγω του μικρότερου μεγέθους τους και του ακανόνιστου σχήματος, τα σφραγίσματα με laser είναι υψηλής αισθητικής.
– Σε περίπτωση που η τερηδόνα φτάνει μέχρι το νεύρο του δοντιού και υπάρχει αποκάλυψη και μικροτραυματισμός του πολφού, με το laser μπορούμε να αποστειρώσουμε και να επουλώσουμε τον μικροτραυματισμό του πολφού (δημιουργώντας μια κρούστα από επάνω του) και στις περισσότερες περιπτώσεις να αποφύγουμε την απονεύρωση για πάντα. Στις παρασκευές κοιλοτήτων με τροχό, τις περισσότερες φορές το δόντι χρειάζεται απονεύρωση λόγω μόλυνσης ή φλεγμονής του πολφού.

Υπηρεσίες που προσφέρουμε

Παρέχουμε υπηρεσίες ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας και όχι μόνο αποκατάστασης βλαβών, δίνοντας βαρύτητα και στην αισθητική γιατί τα χαμόγελα δεν αρκεί μόνο να είναι υγιή αλλά πρέπει να είναι και λαμπερά!

Κλείστε το ραντεβού σας