Skip to main content

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Προσθετική οδοντιατρική

  • Ολοκεραμικές γέφυρες

Κατασκευές που στερεώνονται μόνιμα στο στόμα, πάνω σε υπάρχοντα δόντια που διαμορφώνονται κατάλληλα, προκειμένου να αντικατασταθούν τα δόντια που λείπουν. Η διαδικασία κατασκευής και τοποθέτησης μιας γέφυρας δοντιών απαιτεί τουλάχιστον 3 επισκέψεις στον οδοντίατρο.

  • Μερικές οδοντοστοιχίες

Σε βάση από ακρυλλικό ή από χυτό μέταλλο εφαρμογή των ψεύτικων δοντιών. Οι μερικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική όταν το κενό στο στόμα του ασθενούς δεν είναι δυνατό να καλυφθεί με γέφυρα. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει τουλάχιστον ένα δόντι για να στηρίξει την εργασία αυτή.

  • Ολοκεραμικές στεφάνες

Πρόκειται για μια διαδικασία μη συντηρητική, η όποια όμως μας προσφέρει τέλεια αισθητική αποκατάσταση, καθώς οι ολοκεραμικές στεφάνες αποτελούνται μόνον από κεραμικά υλικά και δεν “χτίζονται” πάνω σε υπόστρωμα μετάλλου! Για αυτό το λόγο, είναι η επιλογή μας σε δόντια που βρίσκονται στην αισθητική ζώνη (πρόσθιο μέρος) και συνήθως κρίνεται απαραίτητο να “ντυθούν” με στεφάνες ολικής κεραμικής κάλυψης. Τέτοια είναι αποχρωματισμένα απονευρωμένα δόντια ή δόντια με πολλές εμφράξεις κλπ.
Οι ολοκεραμικές στεφάνες αποδίδουν με εξαιρετική πιστότητα το χρώμα των φυσικών δοντιών, τη μορφολογία τους, διορθώνουν μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες, παραμένουν αναλλοίωτες χρωματικά σε βάθος χρόνου, όπως και οι ολοκεραμικές όψεις, καθώς δεν προσροφούν χρωστικές από το στοματικό περιβάλλον.

  • Ολοκεραμικά ένθετα – επένθετα

Με τα ένθετα και τα επένθετα μπορούμε να αποκαταστήσουμε μια μεγάλη κοιλότητα δοντιού, στο όποιο έχει απομείνει ελάχιστη οδοντική ουσία. Οι κεραμικές εμφράξεις προτιμώνται σε σχέση με αυτές που γίνονται με χρήση ρητίνης, καθώς είναι πιο ανθεκτικές και αισθητικά άρτιες.

  • Όψεις πορσελάνης

Γνωστές και ως “lifting” δοντιών! Πρόκειται για μια διαδικασία συντηρητική, κατά την οποία αφαιρείται ελάχιστη οδοντική ουσία από την επιφάνεια εκείνη των δοντιών που φαίνεται στο χαμόγελο και αντικαθίσταται από μία “λεπτή φλούδα” πορσελάνης η οποία προσδίδει λάμψη, λευκότητα και μορφολογία ανάλογη των φυσικών δοντιών. Η αποκατάσταση με όψεις πορσελάνης μπορεί να διορθώσει ακόμα και μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες.

  • Κινητή προσθετική (ολικές οδοντοστοιχίες)

Πλαστικά ή πορσελάνινα δόντια πάνω σε ένα ακρυλλικό σκελετό-βάση. Η ακρυλική βάση παίζει τον ρόλο των ούλων και τα ψεύτικα δόντια, ακρυλλικά ή από πορσελάνη συμπληρώνουν το σύνολο. Οι ολικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική όταν δεν υπάρχουν καθόλου δόντια στο στόμα του ασθενούς. Όταν η άνω γνάθος είναι νωδή (δεν υπάρχουν δόντια), η ολική οδοντοστοιχία είναι μία καλή λύση. Προσαρμόζεται πολύ καλά στην άνω γνάθο και εφαρμόζει τέλεια πάνω στα ούλα και τη βλεννογόνο της άνω γνάθου.

Υπηρεσίες που προσφέρουμε

Παρέχουμε υπηρεσίες ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας και όχι μόνο αποκατάστασης βλαβών, δίνοντας βαρύτητα και στην αισθητική γιατί τα χαμόγελα δεν αρκεί μόνο να είναι υγιή αλλά πρέπει να είναι και λαμπερά!

Κλείστε το ραντεβού σας