Skip to main content

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Περιοδοντολογία

  • Συντηρητική και χειρουργική θεραπεία περιοδοντίτιδας

Η συντηρητική θεραπεία αποτελεί τη βάση κάθε θεραπευτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση περιοδοντολογικών προβλημάτων. Στόχος η απομάκρυνση μικροβίων και υπολειμμάτων τροφής από την επιφάνεια των δοντιών, καθώς και της πέτρας στα δόντια. Θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με «βαθύ καθάρισμα», που πραγματοποιείται με μεγάλη λεπτομέρεια σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Γίνεται χρήση συνδυασμού υπερήχων και εργαλείων χειρός (ξέστρων) και απαιτείται τοπική αναισθησία της περιοχής που θα θεραπευτεί.
Μετά από τη συντηρητική θεραπεία αναμένεται βελτίωση της υγείας των ούλων, με σημαντική μείωση ή και εξάλειψη της αιμορραγίας, βελτίωση στην κινητικότητα των δοντιών, μείωση του βάθους των περιοδοντικών θυλάκων και βελτίωση στο χρώμα και την υφή των ούλων. Υψηλός βαθμός αποτελεσματικότητας σε περιπτώσεις που υπάρχει και κακοσμία στόματος. Δεν πρόκειται για επίπονη διαδικασία. Σπάνια μπορεί να υπάρξει μικρός ερεθισμός των ούλων για μια μέρα, κάτι που αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.
Η συντηρητική θεραπεία αποτελεί το απαραίτητο πρώτο στάδιο σε οποιαδήποτε περιοδοντική θεραπεία. Η σωστή θεραπεία απαιτεί τόσο επαρκή γνώση όσο και εξειδικευμένα εργαλεία εκ μέρους του επεμβαίνοντα. Συνήθως επαρκεί για την αντιμετώπιση του περιοδοντικού προβλήματος, εφόσον ακολουθηθεί η κατάλληλη υποστηρικτική θεραπεία με τακτικούς καθαρισμούς δοντιών.
Χειρουργική περιοδοντική θεραπεία πραγματοποιείται σε περιπτώσεις προχωρημένων προβλημάτων. Αυτό μπορεί να προκύψει εφόσον κάποια περιοχή του στόματος δεν εμφανίζει την επιθυμητή βελτίωση, ή συνεχίζει να αιμορραγεί και να προκαλεί ενοχλήσεις. Στις περιπτώσεις αυτές είναι πιθανό να μην ήταν αρκετή η συντηρητική θεραπεία για την απομάκρυνση όλων των βλαβερών εναποθέσεων από τα δόντια, οπότε θα χρειαστεί μια λεπτομερέστερη προσέγγιση μέσω μιας περιοδοντικής επέμβασης.

  • Πλαστική χειρουργική ούλων

Η πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου είναι η χειρουργική που ασχολείται με αισθητικά προβλήματα, κυρίως στη ζώνη των ούλων, καθώς και του βλεννογόνου.
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι οι υφιζήσεις των ούλων, όπου οι ρίζες ενός ή περισσοτέρων δοντιών απογυμνώνονται εξαιτίας κυρίως σκληρού βουρτσίσματος ή με σκληρή οδοντόβουρτσα.
Η πλαστική χειρουργική ασχολείται ακόμα με τη διόρθωση του περιγράμματος των ούλων στην πρόσθια άνω περιοχή που αποκαλύπτεται με το χαμόγελο. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ασυμμετρίες στην ανατομία των μαλακών ιστών στην αισθητική ζώνη που εύκολα διευθετούνται με μια μικρή επέμβαση.
Άλλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται με την πλαστική χειρουργική των ούλων είναι η υπερπλασία των ούλων, καθώς και η αύξηση του πάχους των ούλων εκεί όπου υπάρχει έλλειμμα.

  • Περιοδοντολογική θεραπεία με laser

Οι συσκευές laser αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο πεδίο της θεραπευτικής των περιοδοντικών ιστών και βρίσκουν ποικίλες εφαρμογές στην καθημερινή κλινική πράξη.
Τα τελευταίας τεχνολογίας laser που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο λειτουργούν ως συμπληρωματικό μέσο της κλασικής περιοδοντικής θεραπείας. Επιπλέον, περιορίζεται σε σημαντικό βαθμό η ανάγκη εφαρμογής χειρουργικής του περιοδοντίου, που για πολλούς ασθενείς αποτελεί φόβο που τους αποτρέπει να επισκεφθούν τον Περιοδοντολόγο τους και να εκπληρώσουν όλο το φάσμα της θεραπείας.
Με τη χρήση laser μπορεί ακόμα να γίνει θεραπεία αισθητικής διόρθωσης του χαμόγελου που δεν απαιτεί ράμματα και ταλαιπωρία. Στην ίδια κιόλας συνεδρία η διαφορά με την αρχική κατάσταση είναι εμφανής, ενώ η μετεγχειρητική πορεία είναι εντελώς ανώδυνη.

  • Θεραπεία των επώδυνων αφθών

Που συχνά μας ταλαιπωρούν και που η θεραπεία τους απαιτεί αρκετό χρόνο. Χάρη στη χρήση laser, με την πρώτη κιόλας εφαρμογή, η ενόχληση μειώνεται σημαντικά και ο χρόνος αποθεραπείας περιορίζεται.
Ταχύτερη και πιο ανώδυνη πορεία του απλού επιχείλιου έρπητα που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν 1-2 εβδομάδες για πλήρη ίαση. Με μια και μοναδική εφαρμογή με το laser επέρχεται ανακούφιση των συμπτωμάτων (φαγούρα, ελαφρύς πόνος), που συνοδεύουν την παρουσία του έρπη και ταχύτερη επούλωση.

  • Εκτομή καλοήθων όγκων βλεννογόνου του στόματος

Υπηρεσίες που προσφέρουμε

Παρέχουμε υπηρεσίες ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας και όχι μόνο αποκατάστασης βλαβών, δίνοντας βαρύτητα και στην αισθητική γιατί τα χαμόγελα δεν αρκεί μόνο να είναι υγιή αλλά πρέπει να είναι και λαμπερά!

Κλείστε το ραντεβού σας